Ačma - apkepas su sūriu

Ačma - apkepas su sūriu
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:
  • Kiaušiniai, 5 vienetai
  • Kvietiniai miltai, 1 kilogramas
  • Vanduo, 1 stiklinė
  • Druska
  • Sviestas, 400 gramų
  • Grietinė, 200 gramų
  • Sūris, suluguni (arba aštrus baltas karvių pieno sūris), 1 kilogramas
Gaminimo instrukcija:

Kiaušinius išplakti, supilti vandenį, miltus, druską (pagal skonį) ir išminkyti.
Tešlą suskirstyti į 8 dalis, viena kurių būtų dvigubai didesnė už kitas. Jas surutulioti į rutuliukus ir 10 minučių palaikyti.
Mažuosius rutuliukus 1-2 minutėms įmesti į verdantį vandenį, ištraukti, užpilti šaltu vandeniu ir sudėti į kiaurasamtį.
Sūrį sutarkuoti, sumaišyti su grietine ir puse ištirpinto sviesto.
Rutuliukus plonai iškočioti iki kepimo formos dydžio, didįjį - taip, kad kraštai užsilenktų. Įdėti jį į pateptą sviestu kepimo formą, paviršių patepti ištirpintu sviestu.
Ant jo sudėti 3 iškočiotus mažesnius paplotėlius, pertepant juos ištirpintu sviestu.
Uždėti pusę sūrio masės, vėl 3 mažesnius paplotėlius, pertepant sviestu, ir likusią sūrio masę.
Galiausiai uždėti paskutinį mažą paplotį, kraštus sujungiant su užlenktais didžiojo papločio kraštais.
Peiliu supjaustyti kvadratais ir kepti iki 200 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje, kol paviršius taps gražios auksinės spalvos.
Skanaus.

Receptą atsiuntė: Algirdas
» Rašyti komentarą
» Komentarai
;DDD
2012-04-16 14:58
Skanu !! Man patiko!
karolina
2011-08-09 22:29
oi kaip skanu
ruta
2011-01-12 18:09
labai labai skanus apkepas
Jogailė
2011-01-07 11:17
Skanu turetu buti ir sis patiekalas! Turiu gruzinu seima, gyvenancia kaimynystej nuolat kazka skanaus pagamine kviecia.. Labai skani ir ivairi pas juos virtuve!
Kestas
2011-01-07 11:02
Buvau Gruzijoj vasara, valgiau sita dalyka. Labai skanu. Ne is LT produktu tokius dalykus daryti, manau. Reikia ir patirties tureti tikriausiai