Ačma - apkepas su sūriu


- Kiaušiniai, 5 vienetai
- Kvietiniai miltai, 1 kilogramas
- Vanduo, 1 stiklinė
- Druska
- Sviestas, 400 gramų
- Grietinė, 200 gramų
- Sūris, suluguni (arba aštrus baltas karvių pieno sūris), 1 kilogramas
Kiaušinius išplakti, supilti vandenį, miltus, druską (pagal skonį) ir išminkyti.
Tešlą suskirstyti į 8 dalis, viena kurių būtų dvigubai didesnė už kitas. Jas surutulioti į rutuliukus ir 10 minučių palaikyti.
Mažuosius rutuliukus 1-2 minutėms įmesti į verdantį vandenį, ištraukti, užpilti šaltu vandeniu ir sudėti į kiaurasamtį.
Sūrį sutarkuoti, sumaišyti su grietine ir puse ištirpinto sviesto.
Rutuliukus plonai iškočioti iki kepimo formos dydžio, didįjį - taip, kad kraštai užsilenktų. Įdėti jį į pateptą sviestu kepimo formą, paviršių patepti ištirpintu sviestu.
Ant jo sudėti 3 iškočiotus mažesnius paplotėlius, pertepant juos ištirpintu sviestu.
Uždėti pusę sūrio masės, vėl 3 mažesnius paplotėlius, pertepant sviestu, ir likusią sūrio masę.
Galiausiai uždėti paskutinį mažą paplotį, kraštus sujungiant su užlenktais didžiojo papločio kraštais.
Peiliu supjaustyti kvadratais ir kepti iki 200 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje, kol paviršius taps gražios auksinės spalvos.
Skanaus.
2011-08-09 22:29


2011-01-12 18:09





2011-01-07 11:17

2011-01-07 11:02
2012-04-16 14:58