Abrikosų pyragas su avižiniais dribsniais


- Abrikosai, konservuoti, įdarui, 400 gramų
- Cukrus, aptepui Tosca, 200 mililitrų
- Cukrus, tešlai, 200 mililitrų
- Margarinas, aptepui Tosca, 100 gramų
- Margarinas, tešlai, 250 gramų
- Migdolai, drožlės, aptepui Tosca, 150 gramų
- Kiaušiniai, tešlai, 4 vienetai
- Kvietiniai miltai, aptepui Tosca, 2 valgomieji šaukštai
- Kvietiniai miltai, tešlai, 250 mililitrų
- Kepimo milteliai, tešlai, 2 arbatiniai šaukšteliai
- Avižiniai dribsniai, tešlai, 200 mililitrų
- Šokoladas, baltasis, papuošimui, 100 gramų
Kambario temperatūros kiaušinius gerai suplakti su cukrumi. Sumaišyti miltus, dribsnius, kepimo miltelius ir suberti į plakinį, pakaitomis maišant su margarinu ir citrinų sultimis. Maišyti iš apačios į viršų. Ir būtinai šaukštu. Tešlą supilti į kepimo popieriumi išklotą skardą ir išlyginti. Kepti 200 laipsnių orkaitėje 12-15 min.
Abrikosus nusausinti ir maišytuvu ar virtuviniu kombainu sutrinti į tyrę.
Aptepui skirtus produktus sudėti į mažą puodą ir maišant kaitinti, kol ištirps cukrus ir margarinas, bet neužvirti. Iškeptą pyrago pagrindą išimti iš orkaitės, aptepti abrikosų tyre ir skystu aptepu. Dėti į orkaitę ir kepti dar 15 min., kol paviršius apskrus. Atvėsinti. Šilto vandens vonelėje ar mikrobangų krosnelėje ištirpinti baltąjį šokoladą, užlašinti ant pyrago. Skanaus!