Abrikosų pyragas su avižiniais dribsniais

Abrikosų pyragas su avižiniais dribsniais
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:
  • Abrikosai, konservuoti, įdarui, 400 gramų
  • Cukrus, aptepui Tosca, 200 mililitrų
  • Cukrus, tešlai, 200 mililitrų
  • Margarinas, aptepui Tosca, 100 gramų
  • Margarinas, tešlai, 250 gramų
  • Migdolai, drožlės, aptepui Tosca, 150 gramų
  • Kiaušiniai, tešlai, 4 vienetai
  • Kvietiniai miltai, aptepui Tosca, 2 valgomieji šaukštai
  • Kvietiniai miltai, tešlai, 250 mililitrų
  • Kepimo milteliai, tešlai, 2 arbatiniai šaukšteliai
  • Avižiniai dribsniai, tešlai, 200 mililitrų
  • Šokoladas, baltasis, papuošimui, 100 gramų
Gaminimo instrukcija:

Kambario temperatūros kiaušinius gerai suplakti su cukrumi. Sumaišyti miltus, dribsnius, kepimo miltelius ir suberti į plakinį, pakaitomis maišant su margarinu ir citrinų sultimis. Maišyti iš apačios į viršų. Ir būtinai šaukštu. Tešlą supilti į kepimo popieriumi išklotą skardą ir išlyginti. Kepti 200 laipsnių orkaitėje 12-15 min.
Abrikosus nusausinti ir maišytuvu ar virtuviniu kombainu sutrinti į tyrę.
Aptepui skirtus produktus sudėti į mažą puodą ir maišant kaitinti, kol ištirps cukrus ir margarinas, bet neužvirti. Iškeptą pyrago pagrindą išimti iš orkaitės, aptepti abrikosų tyre ir skystu aptepu. Dėti į orkaitę ir kepti dar 15 min., kol paviršius apskrus. Atvėsinti. Šilto vandens vonelėje ar mikrobangų krosnelėje ištirpinti baltąjį šokoladą, užlašinti ant pyrago. Skanaus!

Receptą atsiuntė: Jurgita
» Rašyti komentarą