Abrikosų ir persikų džemas (su mažesniu kalorijų kiekiu)

Abrikosų ir persikų džemas (su mažesniu kalorijų kiekiu)
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:
  • Abrikosai, nuvalytų ir be kauliukų, 250 gramų
  • Persikai, nuvalytų ir be kauliukų, 300 gramų
  • Įvairių vaisių sultys, 200 mililitrų
  • Dr. Oetker citrinų rūgštis, 1 arbatinis šaukštelis
  • Dr. Oetker cukrus uogienėms su stevija 3:1, 1 pakelis
Gaminimo instrukcija:
  1. Džemui paruošti sudėkite į puodą smulkiai supjaustytus vaisius. Supilkite sultis, įdėkite citrinų rūgšties ir pakelį Dr. Oetker cukraus uogienėms su Stevija 3:1. Viską gerai išmaišykite. Nuolat maišydami užvirkite ir leiskite pavirti apie 5 minutes.

  2. Įdėkite į lėkštutę 1-2 arbatinius šaukštelius paruošto karšto džemo. Jeigu atvėsęs džemas nepakankamai tirštas, įmaišykite 2 arbatinius šaukštelius Dr. Oetker citrinų rūgšties.

  3. Nugriebkite susidariusias putas ir supilkite džemą į paruoštus stiklainius iki pat viršaus. Stiklainius uždenkite dangteliu ir pavertę dugnu į viršų palikite stovėti apie 5 minutes. Kad džemas išlaikytų spalvą, rekomenduojame abrikosus ir persikus nulupti.

Porcijų skaičius: 4
Receptą atsiuntė: Dr. Oetker
» Rašyti komentarą